hands brain

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een therapie waarbij een cliënt zich in een zeer ontspannen toestand bevindt door het gebruik van hypnosetechnieken.
De cliënt is gedeeltelijk alert tijdens een sessie en onthoudt alles wat heeft plaatsgevonden. Omdat cliënten meer inzicht hebben in hun behoeften en mogelijkheden wanneer ze in contact komen met het onbewuste, kan het genezingsproces beginnen.

Hypnotherapie is effectief voor de behandeling van fobieën, verslavingen, relatieproblemen, trauma's, stress en burn-out. Bovendien is het zeer effectief bij het vergroten van het zelfvertrouwen en het verbeteren van de balans tussen werk en privé, waardoor een gezondere levensstijl wordt bereikt.

De therapie wordt per cliënt aangepast, afhankelijk van het beoogde behandelingsdoel. Mijn doel is om er voor te zorgen dat je aan het eind van de therapie een betere gezondheid, innerlijke vrede, balans en harmonie hebt.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Hoe kan je jouw manier van denken veranderen om effectiever te reageren? CGT is doelgericht en een praktische benadering waarbij je moet onderzoeken hoe je je manier van denken of gedrag kunt veranderen om je te ondersteunen bij het veranderen van hoe je je voelt. Samen zouden we de relatie tussen jouw gedachten, gedragingen en problemen nader bekijken.

Praktische info

Psychosociale therapie

Samen met hypnotherapie wordt psychosociale therapie gebruikt om cliënten te ondersteunen in hun interactie met de buitenwereld.
Hoe beinvloeden jouw gedachten jouw gedrag en hoe kan je de manier waarop je naar jouw situatie kijkt veranderen, zodat je controle over jouw leven hebt en een beter, gelukkiger, meer bevredigend leven kunt leiden.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) -therapie is zeer effectief bij de behandeling van cliënten die lijden aan trauma en PTSD (posttraumatische stressstoornis). Tijdens EMDR-therapie beleef je de traumatische ervaring opnieuw terwijl ik tegelijkertijd je oogbewegingen bestuur. Omdat jouw aandacht bij de oogbeweging is, vermindert de emotionele reactie op het trauma. Uiteindelijk zul je nog steeds de herinnering hebben zonder de emotionele reactie die je in het verleden had op de traumatische gebeurtenis.

Scroll naar top